Salade van kip, kaas, appel en geroosterde pijnboompitjes

Deze salade is echt mijn lievelings salade. Het is net wat speciale dan gewoon sla, maar het is totaal niet ingewikkeld om te maken. Veel succes en eetsmakelijk :)

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 300 gr kipfilet 
  • 100 gr kaas (handig als het al in blokjes is)
  • 300 gr gemengde sla
  • 2 zoetzure appels
  • 2 el azijn
  • 2 tl mosterd
  • zout en peper
  • 60 gr pijnboompitten
  • 2 el zonnebloemolie
  • ca. 1 el citroensap
  • beetje suiker
IMG_20170212_185139_745.jpg
9b15b59108094e9c92e4451249517476.jpg

Bereidingswijze:

  • Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de kipfilet rondom bruin en gaar in ca. 4 minuten. Bestrooi de stukjes met zout en peper en laat ze afkoelen.
  • Klop een sausje van de azijn, mosterd, olie en suiker. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan. Snijd de kaas eventueel in kleine blokjes. Was de sla en droog hem.
  • Snijd de geschilde appel in kleine blokjes en besprenkel die met citroensap.
  • Schep het sausje door de sla en meng de stukjes kip, kaas en appel erdoor. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.

Je hoeft je natuurlijk niet helemaal aan het recept te houden. Ik doe vaak bijvoorbeeld iets minder kip of kaas er doorheen. Doe vooral wat jij zelf lekker vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.