pepernotentaart

Omdat het natuurlijk al bijna Sinterklaasavond is, bij deze een heerlijk recept voor...... pepernotentaart!!!

Benodigdheden:

  • gewone kruidnoten
  • 300 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 6 eieren
  • cacoapoeder
  • melkchocolade (om te smelten)
  • chocoladekruidnoten
  • taartvorm + bakpapier
435e9152c19d43acaf1ddf46841bcc14.jpg

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 ° C.
  • Verkruimel de gewone kruidnoten m.b.v. bijvoorbeeld een deegroller.
  • Laat een beetje boter in een pannetje smelten en doe de verkruimelde kruidnoten daarbij, roer dit goed door.
  • Vet de taartvorm in en doe bakpapier op de bodem.
  • Doe de verkruimelde kruidnoten uit het pannetje vermengt met een beetje boter in de vorm, dit is de bodem.
e11936e566f247c889be54dcb9361f1c.jpg
77ab33c0fb684f5fb897769056376094.jpg

 

  • Maak een glad en luchtig beslag van de 300 gram boter, 300 gram suiker, 300 gram bloem en de 6 eieren.
  • Meng de helft van het beslag met wat cacoapoeder totdat het een donkerbruin chocoladebeslag is.
  • Doe om de beurt een laagje naturel en chocoladebeslag in de vorm en strijk 'm een beetje glad.
  • Bak 'm in de oven op 170 °C in ongeveer 70 minuten gaar. Prik er met een satéprikker in en als er geen beslag aan zit, is 'ie goed.
  • Haal de taart uit de oven en laat 'm afkoelen.

 

8ffc6cc6a0024644a399769ce5bbc918.jpg

 

  • Laat de chocolade smelten en strijk het over de taart, zodat de chocoladekruidnoten goed blijven plakken.
  • versier de taart nu met de chocoladekruidnoten en dan is 'ie klaar!

 

 

6cc81031032f465e956162da56c487dc.jpg
171e9555abd74b6a913e9844936cbe62.jpg

Eetsmakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.