How to: leren voor toetsen

HELP!!! Toetsen leren is geen pretje en het is ook zeker niet altijd even makkelijk. Ook kost het vaak veel tijd, dus hier wat tips om goed te leren en toch niet te lang bezig te zijn.

 

1. Maak een goeie en overzichtelijke planning op papier. Dit lijkt soms overbodig maar het is een stuk makkelijker dan je denkt, aangezien het vaak eenvoudiger is om je aan een planning te houden dan een zelf in elkaar geflanste planning in je hoofd.

 

2.Begin op tijd met leren en doe het in stappen. Door vier dagen achter elkaar elke dag een half uurtje te leren, bespaar een hoop meer tijd dan de dag van te voren de hele middag te moeten leren.

 

3. Werk overzichtelijk en met kleurtjes. Door alles overzichtelijk en netjes te houden, heb je vaak meer het gevoel van voldoening wat uiteindelijk leidt tot meer zin om te leren.

 

4. Bij het leren van woordjes is het handig om de woordjes 1 voor 1 over te schrijven en je zelf regelmatig te over te horen. Over het algemeen zitten woordjes pas het echt goed in je hoofd na minimaal 5 keer overhoren. Ook een handig hulpmiddel is WRTS. (om even reclame te maken ;))

 

5. Begin niet 's avonds pas met leren, maar vroeg in de middag. Vaak is 's avonds je motivatie weg en als je er maar mee begint lukt het meestal wel en zo houd je 's avonds nog wat tijd over om andere dingen te doen.

 

6. Maak voor leervakken als bijvoorbeeld aardrijkskunde, natuurkunde, etc. een samenvatting. Dit kost misschien iets meer tijd en inzet, maar je kent het dan vaak wel beter, met als gevolg een beter cijfer :)

 

Heb jij misschien nog andere handige tips om beter te leren? Laat ze dan achter in de reactie, zodat wij ze weer kunnen delen met anderen. (alvast bedankt:)) Vragen mogen natuurlijk ook.

 

 

beeb5d817e9d467db5f507a4d45583e4.jpg
blogplaatje3.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Mauri
6 maanden geleden

Je kan ook gewoon niet je huiswerk maken, dan ga je tenminste wel over:)