10 plekken in Amsterdam die je niet mag missen

1. Bankje uit de film (en het boek) 'The fault in our stars' 

Screenshot_2016-07-24-12-19-23.png
Screenshot_2016-07-24-12-19-37.png

In de film 'The fault in our stars' gaan Hazel en Augustus voor een paar dagen naar Amsterdam. Na een aantal dingen gedaan te hebben, gaan ze op een bankje bij de grachten zitten en verteld Augustus schokkend nieuws aan Hazel. Dit bankje is heel beroemd geworden en heel leuk om te bezoeken. Je hebt schitterend uitzicht op de grachten en alle gezellige huisjes die er omheen staan. 

Waar te vinden: Leidsegracht 2, Amsterdam

2. The Amsterdam Dungeon

The Amsterdam Dungeon is een soort van spookhuis/ theater waar je aan de hand van acteurs, special effects, decor, een unieke, spannende 'walkthrough' show die je kunt zien, horen, aanraken, ruiken en voelen een grappige maar ook enge reis door de geschiedenis van Amsterdam maakt.

Ik ben hier zelf niet in geweest omdat ik niet heel veel van zulk soort attracties houd, maar het schijnt echt de moeite waard te zijn!

Waar te vinden: Rokin 78, Amsterdam

3. Dierentuin Artis

Dierentuinen zijn eigenlijk altijd leuk om naar toe te gaan. Voor jong en oud is er altijd genoeg te zien en te doen. Artis is een hele grote en prachtige dierentuin, het is ook nog eens de oudste dierentuin van heel Nederland! Het is heel apart dat dit in zo'n grote stad er zomaar tussen staat.  Je ziet naast alle dieren ook veel oude gebouwen/ monumenten in de dierentuin staan. Ook mag je tussen o.a. de apen lopen en kan je met ze op de foto!

 Waar te vinden: Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam

20160723_145033.jpg

4. Madame Tussauds

f3f855ac965a48af804b9372d9840491.jpg

Madame Tussauds is een wassenbeelden museum van allemaal beroemdheden. Hier kan je dus eindelijk een keer een selfie maken of op de foto met o.a. Justin Bieber, Adele, Daniel Craig, Messi, en ga zo maar door! Dit museum is echt heel gaaf om naar toe te gaan. De kaartjes zijn helaas wel aan de dure kant en het beste kan je online tickets kopen, want anders beland je in een hele, hele lange rij!

Waar te vinden: Dam 20, Amsterdam

5. De dam (het paleis op de dam)

De dam is een gezellige plek om even een terrasje te pakken of gewoon even te zitten voor het monument (zie de  rechter foto). De dam is in het midden van het centrum en er zijn dus veel leuke winkels en musea in de buurt zoals de nieuwe kerk, Madame Tussauds en de Bijenkorf. Met dodenherdenking is bij het monument de kransen legging met de koning en koningin. Eind juli zijn er ook nog andere festiviteiten zoals de gay pride en andere zomerfestivals.

20160721_124048.jpg
f2ac9ae90a32488c8fe3a24fe121c772.jpg

6. Het IJ

Het IJ is een rivier die de Amsterdamse binnenstad scheidt van Amsterdam-Noord. Bij het IJ heb je veel restaurantjes, een filmmuseum en nog veel meer! Er zijn vaak veel festivals en leuke dingen om te doen. Het is hier heel mooi en heel anders dan het extreem drukke Amsterdamse centrum.

7. Het Vondelpark

cb26060dd78a4da891788ec54add1f1d.png

Het Vondelpark is echt een prachtig park. Er is een hele gezellige sfeer en heel veel mooie natuur, perfect om bijvoorbeeld in de zomer te picknicken. Ook staat er het bekende 'I Amsterdam' en is er een openluchttheater. In de buurt heb je het 'Van Gogh museum' en het 'rijksmuseum'.

8. Waterlooplein

Het Waterlooplein is eigenlijk gewoon een groot plein waar de oudste en gezelligste vlooienmarkt van Amsterdam is. Op de markt is een leuke sfeer en je kan er van alles vinden, vooral veel vintage en hipster artikelen. In de buurt van het Waterlooplein is het 'Joods Historisch Museum', wat ook de moeite waard is om te bezoeken.

De markt is open van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur.

9. Openbare Bibliotheek Amsterdam (centraal)

Deze bibliotheek is echt heel groot (de grootste van heel Nederland!) en heel leuk om even een kijkje in te nemen. Je hoeft niet eens een boek te lenen of te lezen, het is al leuk genoeg om er te kijken. Er zijn meer dan 1,7 miljoen boeken te leen en er is een dakterras en veel banken en andere comfortabele zitplaatsen. Dichtbij de bibliotheek zit het centraal station en 'NEMO'.

Waar te vinden: Oosterdokskade 143, Amsterdam 

10. De Bijenkorf

c8c5e68b926841c6b33372245c4d2ff2.jpg

Warenhuis de Bijenkorf is erg leuk om te bezoeken. Deze winkel heeft veel etages en van alles om te bekijken of te kopen. Van Prada tot Gucci en nog veel meer, allemaal soorten dure merken bij elkaar. Misschien heb je geen geld om hier iets te kopen maar dat maakt niks uit! Het is al leuk genoeg om hier rond te snuffelen naar allemaal luxe artikelen.

Waar te vinden: Dam 1, Amsterdam

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen en te bezoeken in Amsterdam, zoals NEMO, het rijksmuseum en de oudste synagoge (uit de 17e eeuw) ter wereld. De bovenstaande plekken zijn niet in rangvolgorde of iets dergelijks, want ze zijn allemaal even leuk om te bezoeken! Veel plezier in Amsterdam en laat in de reacties weten waar jij geweest bent in Amsterdam :)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.