How to: watermarble

In dit artikel laat ik je zien hoe je met nagellak een watermarble moet maken. Ik ben geen pro hierin maar ik heb wel handige tips en trucs hoe je dit makkelijker kan maken. Succes!

 

PicsArt_06-25-1253021.jpg
PicsArt_06-25-1252341.jpg

Benodigdheden:

- verschillende kleuren nagellak (voor het mooiste resultaat is het handig om lichte kleuren te gebruiken)

- een dottingtool of satéprikker

- een beker/glas dat vies mag worden of plastic beker

- water (op kamertemperatuur!)

- keukenrol

- nagellakremover

(- tape of plakband)

1

Vul je beker/glas met water dat niet te koud, maar ook niet te warm is (op kamertemperatuur dus). Zet alvast je nagellak klaar door alle potjes alvast open te draaien. Leg ook alvast een paar vellen keukenrol klaar zodat je die meteen kan pakken in geval van nood.

-Je kan eventueel eerst je nagels wit lakken, zodat de kleuren een betere pigment krijgen, maar dat hoeft niet perse.

- Als je donkere kleuren nagellak gebruikt, is het handig om eerst een transparante base coat aan te brengen zodat je nagel beschermd word.

- Je kan ook (als je je vingers niet vies wilt maken) tape of plakband rondom je nagels plakken, zodat de nagellak alleen op je nagels komt. Als je dit niet doet, komt er wel nagellak op je vingers, maar dat kan je er gewoon afhalen met nagellakremover.

 

2

0d8dc8bf36b44a5eb7d921ee83197ddf.jpg

Laat voorzichtig een druppel nagellak in je water vallen. Spreid de nagellak meteen over het hele wateroppervlak, dan is die nagellak geschikt voor watermarble. Doet je nagellak dat niet, dan kan je beter een andere nagellak gebruiken. Vervolgens laat je een andere kleur in het water vallen. Herhaal dit met alle kleuren die je wilt. Doe dit niet te langzaam, want het droogt erg snel op! 

 

3

Nadat je klaar bent met het druppelen van je kleuren kunnen we figuren gaan maken! Pak je dottingtool of satéprikker en trek van het midden naar de zijkanten lijnen. Daarna trek je tussen deze lijnen andere lijnen die juist van buiten naar binnen lopen. Als je dit hebt gedaan zie je een soort bloemenpatroon ontstaan. Je kan natuurlijk allerlei andere patronen doen, maar dit is een redelijk simpel patroon. Het hoeft er niet perfect uit te zien aangezien je maar een klein stukje van je marble op je nagel gaat zien.

fd78b6769c814965bc6d941e9eb2fcf9.jpg

4

Doop nu je nagel in je kunstwerk en haal de overige marble weg door met je dottingtool of satéprikker om je vinger met draaiende bewegingen te gaan. Haal nu je vinger uit je glas/beker en je hebt je eigen watermarble gemaakt! Haal vervolgens de resten nagellak die op je vinger zitten weg met nagellakremover. Herhaal deze stappen bij zoveel nagels als je zelf mooi vind.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.