Overheerlijke plaattaart met courgette en tonijn

e8b1bf62-f319-40b8-a8f7-b529b3380b28.jpg

Deze 'plaattaart' met courgette en tonijn is een low-budget maaltijd en echt heel lekker. Het is niet heel moeilijk om te maken en weer eens wat anders om te proberen!

  • hoofdgerecht
  •  4 personen
  • 20 min. bereiden
  • 45 min. oventijd

Wat je nodig hebt:

  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 70 g tomatenpuree
  • 185 g tonijnstukken in water 
  • 8 plakjes deeg voor hartige taart
  • 2 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 g verse roomkaas met kruiden

Hoe te bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de courgettes met een grove rasp en snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de oregano en tomatenpuree op laag vuur 5 min. Laat de tonijn uitlekken.

2. Leg ondertussen de plakjes deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk aan. Vouw de zijkanten van de deeglap om tot een opstaand randje.

3. Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem het uimengsel van het vuur en schep de courgette en tonijn erdoor. Verdeel over het deeg. Schenk het eimengsel erover. Verdeel de roomkaas erover. Bak de plaattaart in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of koud.

Nu is je gerecht klaar! Eetsmakelijk en laat even in de reacties weten wat je er van vond :)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.