Koekjes bakken

IMG-20160516-WA00121.jpg

Ik vind dit recept zelf erg handig, omdat je eigenlijk alleen basisdingen hoeft te gebruiken en het toch erg lekker wordt :)

Je hebt nodig voor 10 naturel koekjes en 10 chocolade koekjes:

-125 g roomboter, op kamertemperatuur

- 75 g poedersuiker

- 2 theelepels vanillesuiker

-mespuntje zout

-135 g bloem

- 1 eetlepel cacaopoeder

- extra bloem om te bestuiven

 

Ook handig zou zijn:

-een bakplaat met bakpapier

-plasticfolie

-een bak om de ingrediënten in te doen :)

- een deegroller

 

Bereiding:
Doe alle ingrediënten, behalve de cacaopoeder, bij elkaar in een kom. Ik zelf snijd de boter altijd in kleine stukjes, dan is het makkelijker te kneden.

Dit is het moeilijkste gedeelte: kneed alles bij elkaar in 1 grote bol. Ik raad aan om eerst alles met elkaar goed te vermengen en dan een bol er van te maken.

Verdeel dan de grote bol in 2 gelijke bollen. Kneed door 1 van de bollen de cacaopoeder, totdat het een egale bruine bol is.

Vouw beide bollen losjes in plasticfolie en laat het circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Warm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe wat bloem op een droog aanrecht en wat op de deegroller.

Rol beide bollen (van elkaar gescheiden) uit, tot een ongeveer 5 millimeter dunne plak.

Steek zo veel mogelijk figuurtjes uit of maak zelf figuurtjes met je handen en leg ze op de bakplaat. Zorg ervoor dat de koekjes niet tegen elkaar aanliggen, want ze worden iets groter in de oven.

Doe de bakplaat met de koekjes in het midden van de oven en bak ze circa 15 minuten goudbruin gaar.

 

Eetsmakelijk!

IMG-20160516-WA00131.jpg
IMG-20160516-WA00151.jpg
IMG-20160516-WA00101.jpg
IMG-20160516-WA00111.jpg
IMG-20160516-WA00091.jpg
IMG-20160516-WA00141.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.