citroencake

c15d6146165340f09db1bc34de473009.jpg
b156b0cd19e643f48285b3a4aa814cad.jpg

Citroencake is en blijft natuurlijk altijd lekker! Het is gewoon de perfecte combi tussen zoet en een beetje zuur. Dus hierbij een recept voor citroencake.

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter (ongezouten)
  • 4 eieren
  • 1 citroen of citroensap

Bereiding:

Warm de oven voor op 170 graden C.

Mix alle ingrediënten (behalve de citroen/citroensap) tot een glad en luchtig beslag.

In het geval van een citroen: snijd de citroen doormidden en pers al het sap en het vruchtvlees er uit.

In het geval van citroensap: doe een paar eetlepels (een beetje op gevoel) in het beslag.

Meng het in beide gevallen goed door het beslag.

Vet de bakvorm in en doe het beslag erin.

Zet 'm in de oven het bak m in 55-60 minuten goudbruin gaar.

 

eetsmakelijk!

 

Serveertip: maak van poedersuiker en citroensap of citroenschil (in geval van de citroen) een frisse glazuur en strijk het over de cake. Dit geeft een frisse bijsmaak en is ook zeker een aanrader!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.