Chocolade-naturel cake

 

  • Vet de bakvorm goed in met gesmolten boter en leg een strookje bakpapier op de bodem (zodat je de cake er makkelijk uit kan halen).

Een Chocolade-naturel cake is lekker in alle jaargetijden. Zo is het in de winter lekker met een grote mok warme chocolademelk en in de zomer met een lekker fris drankje. Dus hierbij een eenvoudig recept voor deze heerlijke duo-cake.

 

Benodigdheden:

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 3-4 el cacaopoeder
  • cakevorm

Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn!

Bereidingswijze:

  • Warm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Doe de suiker en de boter in een kom en mix het door elkaar. Doe dan de bloem en de eieren erbij en mix het tot het een glad en goed verdeeld beslag is.
  • Doe ongeveer de helft (ik had iets minder) van het beslag in een aparte kom en mix dat goed met de cacaopoeder tot het een donkerbruin en egaal beslag is.
IMG_20160730_165120636_HDR.jpg
IMG_20160730_165856030_HDR.jpg
  • Bouw nu de cake op door 1 voor 1 een laag beslag in de vorm te maken. Ik heb naturel-chocolade-naturel-chocolade gedaan. Doe dit wel voorzichtig, zodat het beslag niet door elkaar gaat. Tip: je kan een (bot) mes gebruiken voor de lastige stukjes, omdat een mes glad en dun is gaat dat makkelijker.
IMG_20160730_170044674_HDR.jpg
IMG_20160730_170501345.jpg
  • Doe de cake in de oven en bak 'm in 55-60 minuten goudbruin gaar. Als je denkt dat gaar is, prik er dan met een satéprikker in, als er dan geen beslag aan zit is 'ie goed
  • Haal de cake voorzichtig uit de vorm en eetsmakelijk!
be85829593a64b158805bcafbfa23c6a.jpg
22c605af52404144a6315edb53cfaa18.jpg

Vragen? Laat ze achter in de reacties! :)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.