Aardbei-banaan smoothie

Smoothies zijn natuurlijk erg lekker, gezond en gewoon perfect voor de zomer! In dit recept laat ik je zien hoe je een heerlijke aardbei-banaan smoothie kan maken. Veel plezier met maken en drinksmakelijk!

Ingrediënten en benodigdheden (voor 3 bekers met smoothie):

PicsArt_06-04-091841.jpg
PicsArt_06-04-091824-1.jpg
  • 6 grote aardbeien
  • 1,5 banaan
  • suiker
  • (magere) yoghurt
  • Staafmixer/ blender
  • Glazen

Stap 1:

Snij de banaan eventueel in stukjes, want anders past de banaan misschien niet in de blender/ staafmixer. Was de aardbeien en haal de kroontjes er vanaf. Doe dit in de blender/ staafmixer en voeg de yoghurt toe. Let op: zorg er voor (als je een staafmixer gebruikt) dat je de beker waar je in mixt niet te vol doet, omdat de mixer er zelf ook nog bij moet.

Stap 2:

Mix alles door elkaar tot een egaal sapje. Nu kan je de suiker toevoegen. Als je echt gezond bezig wilt zijn, kan je de suiker ook gewoon weglaten. Ik vind suiker erbij wel lekker, dat zorgt ervoor dat de smaak nét iets zoeter wordt en je de smaken beter proeft. Voeg telkens kleine beetjes suiker toe, want je wil het natuurlijk niet té zoet maken.

Stap 3:

Giet het sapje in je glazen. Voor extra versiering kan je een schijfje banaan of aardbei snijden en op het randje van je glas zetten. Rietjes zijn al helemaal zomers. Nu is je zomerse smoothie helemaal klaar om geserveerd te worden!

PicsArt_06-04-091859-1.jpg
PicsArt_06-04-091927-5.jpg

In plaats van aardbei en banaan kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken! Lekkere combinaties zijn: Kiwi-banaan-appel, sinaasappel-banaan, kiwi-aardbei of mango-banaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.