f7befb297a9d4bde8f1a8f1b476523ed.jpg

Creatief met wasco

Op Pinterest, Instagram en andere social media vind je vaak hele leuke DIY's. Maar als je ze uit probeert, worden ze dan net zo mooi als de foto? Deze wasco (crayon) DIY kom je vaak tegen en ziet er super creatief en gaaf uit. Ook is het niet duur en het lukt ook echt! En het resultaat is net zo mooi als de foto's op social media. Good luck!

Wat je allemaal nodig hebt:

  • Canvas doek (het liefst rechthoekig) --> €1,39 bij de Action
  • Wasco krijtjes (ik heb iets meer dan 2 pakjes gebruikt) --> €0,79 per stuk bij de Action
  • Föhn
  • Lijmpistool, secondelijm of andere sterke lijm
  • Plaatje (silhouet) van bijvoorbeeld twee mensen onder een paraplu
  • Bekertje (die vies mag worden)

1.

In mijn geval zitten er papiertjes om de krijtjes heen. Je zou dat erop kunnen laten zitten, maar ik vind dat niet heel mooi. Daarom ga ik eerst de papiertjes eraf halen.

Leg ook alvast de krijtjes in de goede volgorde, bijvoorbeeld in de kleuren van de regenboog.

Tip: gebruik de donkere kleuren zoals; zwart, bruin en wit niet. Doordat ze zo donker zijn verpesten ze de mooie, felle, vrolijke kleuren.

453b7b798da74dbd931632b09b880d32.jpg

2.

Lijm nu je krijtjes met de punten naar beneden op het canvas.

Zoek op internet ook alvast een leuk plaatje van een silhouet die je onderaan je schilderij kan plakken. De bedoeling van het schilderij is namelijk dat de wasco als een soort van regen naar beneden stroomt. Daarom is het leuk als je silhouet bijvoorbeeld een paraplu heeft.

Plak nu je plaatje onderaan het canvas.

3.

b3dd6f766dfa4218b5177fdc41bcfc0b.jpg

Nu mag je gaan föhnen! Zorg dat je wel van boven naar beneden föhnt en dat alle krijtjes ongeveer even veel gesmolten worden. Voordat de wasco bij het plaatje komt zet je het bekertje op het canvas, over het silhouet, zodat de wasco niet bij het plaatje kan komen.

Tip: leg voordat je gaat föhnen bijvoorbeeld een vuilniszak onder het canvas neer, zodat het niet vies word buiten het schilderij.

4.

Laat nu alles drogen en je hebt je super creatieve schilderij af!

Deze DIY is leuk en origineel om cadeau te geven, maar ook om leuk in je eigen huis op te hangen. Ik heb deze DIY 2 keer gemaakt en dit zijn mij resultaten. Rechts zie je een schilderij met precies twee pakjes wasco en daar heb ik van voren geföhnt. Links zie je een schilderij met iets meer dan twee pakjes wasco en daar heb ik van boven naar beneden geföhnt. 

Snapchat-55984019469015192601.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.