DIY Henna tattoo's

d5e7086df833428fa4af304d89d5260c.jpg

Misschien heb je deze henna tattoo's wel eens gezien of heb je al een keer zo'n henna kunstwerk op je hand/arm gehad. Henna tattoo's worden veel gemaakt in de Arabische, Afrikaanse en Indische culturen. Het is een rode kleurstof die wordt gebruikt om handen, armen, nagels, etc. te verven. Echte, goede henna is jammer genoeg aan de dure kant. Dat was voor ons de rede dat we op internet gingen kijken hoe je dit zelf kan maken. Het beste is natuurlijk om het met allemaal kruiden en andere ingrediënten te maken, maar wij wilden graag de makkelijke en goedkope manier.

We hebben dit niet helemaal zelf bedacht. Sheling van het kanaal 'ShelingKamkes' op YouTube had dit recept op haar kanaal gepost en wij hebben het uitgetest! Bekijk haar video op: https://www.youtube.com/watch?v=2UslY85no3E

 

 

Benodigdheden:

- Acrylverf, in dit geval wit (let op: je moet er wel voor zorgen dat de acrylverf die je gebruikt niet giftig of schadelijk voor je huid is!)

- Gel 

- Dotting tool (Pennetjes waarmee je normaal bolletjes en figuren op je nagels kan maken met nagellak), een satéprikker of een ander voorwerp waar je figuren mee kan maken.

PicsArt_06-18-0112061.jpg
PicsArt_06-18-0113121.jpg

Stap 1

Doe van beide producten (de gel én de verf) evenveel in een bakje en mix dit door elkaar totdat het een egaal papje is geworden.

Stap 2

Zorg ervoor dat je hand/arm schoon is voordat je het gaat aanbrengen. Dip je dotting tool in de "henna" en begin met figuren maken. Meestal worden er met henna sierlijke -en bloemfiguren gemaakt. Wees vooral niet zuinig met de "henna"! Als je namelijk een te dun laagje op je huid smeert, zie je het na opdrogen niet heel goed meer. Als je een foutje maakt, kan je dat voorzichtig met warm water en bijvoorbeeld een wattenstaafje weghalen.

Stap 3

Laat alles drogen! De "henna" blijft er redelijk lang op zitten. Let alleen wel op met het wassen van je handen: als je zonder water gewoon over je hand/arm veegt gebeurt er niks, maar als je het in combinatie met water doet, gaat het van je hand/arm af!

PicsArt_06-18-0114461.jpg
PicsArt_06-18-0113391.jpg

Dit zijn onze resultaten en we zijn er heel blij mee! Deze (tijdelijke) henna tattoo's zijn leuk voor op feestjes of voor festivals. Het creëren van de tattoo's is ook heel leuk om te doen en erg verslavend. ;)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.