appeltaart

Deze week een leuk recept voor super lekker appeltaart, want wie houdt er nou niet van appeltaart?? ;) Het recept is best makkelijk en je hebt geen rare ingrediënten nodig.

Benodigdheden:

Voor de appels

  • 3 (grote) appels
  • suiker en kaneel
  • beetje custardpoeder
  • eventueel beetje abrikozenjam 

Voor het beslag

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren

 

En natuurlijk een springvorm en boter om in te vetten + eventueel bakpapier.

Bereiding:

Warm de oven voor op 170 graden Celsius.

Haal bij de drie appels de klokhuizen eruit en snijd dunne plakjes appel. Houd de plakjes per appel apart want 1 appel telt voor 1 laag in de taart. Vermeng de appelplakjes met een beetje suiker en kaneel en een beetje custartpoeder, zodat de taart niet te nat wordt.

Maak van de ingrediënten voor het beslag een glad en luchtig beslag en zorg dat er geen klontjes in zitten.

Vet de springvorm in met een beetje boter en doe een vel bakpapier op de bodem, zodat de taart niet aan de bodem vastplakt.

Maak van de appels de eerste laag in de springvorm (de bodem)

Giet daarna de helft van het beslag er over heen en strijk het een beetje glad.

Maak nu een derde laagje met de appels en giet daarna de rest van het beslag eroverheen.

Maak nu de taart af met nog een laatste laag appels (de bovenkant) en zet hem daarna in de oven.

Bak de taart in circa 1,5 uur gaar (ondertussen een paar keer checken of 'ie al goed is door er een satéprikker in te steken, als de satéprikker er droog uitkomt is 'ie gaar).

Laat de taart als hij uit de oven is afkoelen.

Verwarm een beetje abrikozenjam en strijk dit over de taart. Dit zorgt ervoor dat de taart een mooi glansje krijt en dat de appel langer goed blijft!

5780893b73e449bd9ce3d33c6539bb5a.jpg
9777e7d9200f4192b01bdae7ed6b834d.jpg

Eetsmakelijk!

7d9f1072513b4877b07e0227744f9d41.jpg
3e59789c6d424f438c013c9a991b7d3c.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.