appelflappen

Appelflappen kan je eigenlijk het hele jaar door eten en zijn ook nog een super lekker! En ook nog eens heel simpel te maken!

appelflappen2-1.png
appelflappen-1.jpg

Wat je nodig hebt:

  • bladerdeeg
  • appel
  • rozijnen
  • kaneel
  • suiker
  • 1 ei

Bereiding:

Warm de oven voor op het aantal graden dat op de achterkant van het pakje van het bladerdeeg is aangegeven.

Leg de (vierkante) plakjes bladerdeeg op het aanrecht/de tafel.

Laat de rozijnen weken in warm water.

Snijd de appel in kleine stukjes en meng het met kaneel en suiker. Doe daarna ook de rozijnen erbij.

Doe nu de appel op het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg goed dicht. Tip: gebruik een beetje water om de randjes van het bladerdeeg dicht te plakken. Hierdoor plakt het beter.

Leg de appelflappen op de bakplaat en smeer ze in met het (geklopte) ei, zodat de appelflappen mooi bruin worden. Strooi eventueel nog wat suiker over de appelflappen.

Bak de appelflappen in de oven, zolang als op de achterkant van het pakje van het bladerdeeg is aangegeven.

Eetsmakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.